A kert különlegességei

0
342

A kikapcsolódás, a relaxáció minden ember számára létfontosságú. És hol lehet a legkönnyebben kikapcsolódni? Természetesen a természetben. Igazán szerencsésnek mondhatja az az ember magát, akinek van kertje. A kertjének biztonságos menedékhelynek kell lennie, ahol egy hosszú, stresszes nap után elmenekülhet a gondok elől, vagy ha épp ötleteket gyűjtene, a békés kert remek inspirációt nyújt. Nézzünk a továbbiakban pár ötletet, hogy mitől lesz a kert különleges.

Virágzó kerítés:
A kerítés funkciója a magánélet védelme, és a házhoz tartozó magánterület körbevételét is szolgálja. Soha nem fog tudni lazítani a kertében, ha a szomszédok mindent látnak. Ha zajosak a szomszédok vagy kíváncsiskodóak, akkor a sövény nagyszerű lehetőséget kínál a magánéletre, és még a zajt is szigeteli kisebb mértékben. A monoton kerítéseket fel lehet öltöztetni egy kis vidámsággal. A futónövények és sövények jól mutatnak a kerítéseken, és sokkal hangulatosabb is, mint a csupasz kerítés.

Vizek:
A vízi kert elegáns és egyben nyugtató hatást is kelthet, legyen szó akár kerti tavacskáról, halastóról, patakról, szökőkútról. A tavakba és a tavak mellé csodálatosan illeszkednek a vízi és mocsári növények, mint a lótuszvirág, virágkáka.

Növények és virágok:
Ha nyugalomra vágyik a kertben, válasszon zöld és fehér növényeket és virágokat, vagy ragaszkodjon csupán két színhez a virágokat tekintve. Ha inspirálódni jár ki a kertbe, akkor a színpompás virágok választása a megoldás számodra.
Ültessen kellemesen illatozó növényeket, mint a lonc és a jázmin. További kellemes illatú gyógynövények közé tartoznak a rozmaring, a kakukkfű és a menta, így ezek ideális kiegészítői lennének a gyógynövénykertének. A levendula egy másik jó javaslat, mivel virágai gyönyörűek, és az illata köztudottan nyugtató hatású. Ráadásul a levendulát a szúnyogok is messze elkerülik, így a naplementét is csípések nélkül élvezheti. Ha szereti a kecses, különleges virágokat, ültessen a kertedbe magnóliát, garantáltan elegáns hatást kelt. Teremtsen igazi trópusi hangulatot a kertben a feltűnő színű papagájvirággal.
Ha mutatós, nagyra növő növényekre vagy nagy levelű virágokra vágyik, akkor bokrokkal, lucfenyővel, fákkal vagy elefántfüllel meg lehet valósítani a kívánt kertet. Az elefántfül levele, amint a neve is elárulja, akkorára tud nőni, mint egy elefántnak a füle, ezért nagyon mutatós a kertekben, a levélnövény szerelmesei imádni fogják. Eredeti élőhelye Kelet-India, ezért gondozása különös figyelmet igényel.
Annak érdekében, hogy a kert hónapról hónapra jól nézzen ki, keressen olyan növényt, amely hosszú ideig virágzik, vagy olyat, amely egész évben kitart, pompásan néz ki, és nem igényel sok gondozást, ilyenek: a sásliliom, a Kleopátra tűje, nefelejcs, menyecskeszem, kerti pillangóvirág. Ha hosszú ideig dolgozik, és nem vágyik arra, hogy még a kertet is rendszeresen gondozni kelljen, vegye fel a kapcsolatot a Kávai kert munkatársaival vegye fel a kapcsolatot a Kávai kert munkatársaival, és kérje segítségüket kertépítésben, kertgondozásban, még fűnyírásban is örömmel segítenek precíz munkájukkal.