Nincs kifogás! Otthon is tudsz edzeni!

0
159

Ahogy hazánkat is elérte a vírus, rohamszerűén zárt be minden, beleérve az edzőtermeket, sportolásra alkalmas létesítményeket, még a street workout szabadtéri gépeket is lezárták.

Azonban továbbra is engedélyezett, hogy szabadtéren egyedül sportolj, illetve számos videó áll rendelkezésünkre, hogy otthon is zökkenőmentesen folytathassuk a mozgást. Sokan biztosan plusz kilókkal kerülnek majd ki a karanténból, de a lehetőség adott, csak ki kell használni!

A Schobert házaspár, köztük is inkább Rubint Réka minden héten 3 alkalommal indít a Facebook oldalán élő bejelentkezést, melynek keretén belül 60 perces egész testet átmozgató edzést tart. A videók elérhetők Youtube-on is az edzések után, így, ha valakinek nem alkalmas az idő, később is bármikor végig csinálhatja. Élj annak a lehetőségével, hogy most ingyen hozzáférhetsz ezekhez az edzésekhez.

Biztosan akadnak olyanok, akik nem kedvelik az efféle mozgást, azonban az interneten, főleg Youtube-on a határ a csillagos ég az edzős tartalmú videók tekintetében. A jógától elkezdve, a kardió és erősítő edzéseken át szinte bármelyiket választhatjuk, lesz hozzá segítségünk.

Nagy Anna jógaoktató is remek tartalmakkal áraszt el minket Instagrammon és Youtube csatornáján. Illetve elindultak a 21 napos kihívások, például Simon Alexandra fitness edző Instagram oldalán megtalálható egy tréning táblázat, napokra és gyakorlatokra felosztva.

otthoni edzés

Rékáék mellett sok más magyar híresség, főként most a nem szakmabeliekre gondolok, megmutatják, hogy ők milyen mozgásformát csinálnak otthon, akár ezekből is inspirálódhatunk. Nem muszáj nekünk profiktól tanulni!

A Picodi.com a Google keresések alapján készített egy elemzést, hogy melyek azok a szabadidős tevékenységek, legyen az kültéri, beltéri, amelyeknek érdeklődése, népszerűsége nőtt vagy csökkent. A sorozatozás egyértelműen elnyerte az első helyet a dobogón, de a nyakában ott liheg csodák csodájára az otthoni edzés.

A sportolás mellett itt az alkalom arra is, hogy a konyhában kísérletezzünk, nemcsak a sütik és nassolnivalók terén, hanem kipróbálhatjuk az egészségesebb ételek elkészítését is, időnk biztos van rá!

A mozgás, azon túl, hogy jobban nézünk ki tőle és jobban is érezzük magunkat, hozzájárul az ellenálló képességünk növekedéséhez, ami most talán még fontosabb, mint valaha! Érthető, ha valaki nehezebben veszi rá magát az otthoni mozgásra, könnyen elmerülhetünk a monoton hétköznapokban, főleg a mostani időkben. Mindenki találja meg magának a saját motivációját! A járvány okozta helyzet sokunk életét megnehezíti, de nézzük inkább azt, ami a kellemesebb oldala. Időt magunkra, egymásra!