Ha különleges darabokból álló ruhatárra vágysz, ezeken a helyeken vásárolj

0
206

A designer termékek kapcsán él az a tévhit, hogy csupán borsos áron juthatunk hozzájuk, így egy átlagember nem is engedheti meg magának. Ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetnénk! Természetesen a nagy divatházak termékeinek ára valóban nem egy átlag magyar polgár pénztárcájához van szabva, de a fast fashiont kínáló márkák színvonalasabb kollekcióinak áraival vetekedő különleges, minőségi, tervezői darabokat bárki beszerezhet magának, csak tudni kell, hol keresse – ebben segítünk most mi!

Rengeteg tehetséges magyar tervező van, akiktől olyan ruha, vagy akár ékszerkölteményeket vásárolhatunk, amelyek garantáltan nem jönnek velünk szembe az utcán.

Az egyik hely, vagy inkább esemény, ahol több hazai tervező termékét is megcsodálhatjuk, illetve megvásárolhatjuk a WAMP vásár. A WAMP rövidítés a Vasárnapi Művész Piac fogalmát takarja, ahol magyar tervezők saját tervezésű ruháit, ékszereit, kiegészítőit és lakberendezési tárgyai ismerhetjük meg. Emellett egy közösségi hely, ahol lehetősége van az alkotónak és az érdeklődőnek az egymással való találkozásra. A WAMP különböző időközönként szervezi meg vásárát Budapest különböző pontjain, így érdemes az aktuális lehetőségekről honlapjukon tájékozódni.

A listánk következő kincseket rejtő tagja a Repertory Concept Store. A DAIGE márka alapítója, Tóth Melinda és a the Mama Kin megálmodója, D. Nagy Kinga hozta létre ezt a fúziós design boltot, amely 2017 márciusától kínálja magyar designerek munkáit. Ruhák, ékszerek, növények, kerámiák és papíráruk között szemezgethetnek az érdeklődők, amelyeket úgy válogatott össze az üzlet említett két alapítója, hogy beleilljenek az általuk megálmodott világba.

A Pipetta Knitwear showroom-jában különleges szabású és anyaghasználatú ruhákat, szoknyákat és felsőket találhatunk. A márkát Nádasdi Katalin és Farkas Imola tervezőpáros hozta létre 2002-ben, azóta pedig folyamatosan szebbnél szebb kollekciókkal kápráztatnak el minket. Ha kedveled a színes, mintás darabokat, akkor számodra kihagyhatatlan a Pipetta Knitwear kínálata!

A Hababa Designer Store and Gallery-ben biztosan találsz olyan ruhadarabot, amely illik az elképzeléseidhez, sőt túlszárnyalja azt. Vetlényi Lili grafikus és Lantos Gábor közgazdász közös álma vált valóra, amikor 2017-ben megnyitották Budapest egyik legnagyobb, – 210 nm2-es alapterülettel rendelkező – design üzletét, ahol magyar és európai tervezők termékeit kínálják az érdeklődők számára. Válogatott ruhák, táskák, ékszerek, füzetek, nyomatok, képzőművészeti alkotások és vintage holmik várják a design szerelmeseit a Hababában.

Az Anna Amélie, Anna Daubner, Lindamelinda és Dorivisy tervezőinek összefogásával jött létre a PUNCH Store, amely magas minőségű bőrtáskák, páratlan szabással és anyaggal rendelkező ruhadarabok, egyedi ékszerek és kalapok fellegvára. A designerek maguk várják az érdeklődőket az üzletben, így akár kellemes eszmecserét is folytathatunk kedvenc darabunk megálmodójával.

Utolsó a listánkon az Art on Me, amely a Marton Ancsa tervező által megálmodott ruhákat és kiegészítőket fémjelzi. A letisztult design, a különböző textúrák kombinációja és bonyolult, nem mindennapi szabás egyaránt jellemzi a márka darabjait. Érdemes szétnézni az Art on Me kínálatában, ha igazán különleges ruhára vágyunk.

Bízunk benne, hogy ötleteink segítségével a Te gardróbodban is lapulni fog néhány nem mindennapi darab!