Milyen hatással van a fesztiválszezonra a koronavírus?

0
195
fesztiválok és koronavírus

Lassan itt a nyár, és közeleg a koncertek és fesztiválok szezonja. De vajon kinyithatnak-e a szórakozó helyek? Lesz-e lehetőségünk a tömegben tombolni, a nagy melegben 2020 nyarán is ugyanúgy, mint ahogy azt már a korábbi években megszokhattuk?

A koronavírus igen nagy hatással volt a hazánkban minden évben megszervezett több száz zenei fesztiválra. Következményeként, sajnos több tervezett koncertnek is el kell majd maradnia nyáron, amely több ezer szórakozni vágyó embernek adott volna helyet.

fesztivál és koronavírus

Nem csak a magyaroknak, hanem számos külföldi látogatónak jelentik a kikapcsolódást az itt megrendezett események. Többek között nagy hírnévnek örvendenek, a Balaton parti fesztiválok, a Balaton Sound, a Strand fesztivál, a Be My Lake és még számos nagyszerű rendezvény. A külföldiek hatalmas kedvence a fővárosban megszervezett Sziget és a Sopron területén lévő Volt fesztivál.

Nézzük, hogy a karantén után bulizni vágyakozó fiatalokon kívül kiket érintenek az elmaradt fesztiválok! Hatalmas jövedelem kiesés érte a fesztiválszektorban dolgozókat – a szervezőket, a fesztivál területét megépítő csapatot, illetve az ott dolgozókat, a szórakoztatást nyújtó zenészeket, az ételt és italt nyújtó standok üzemeltetőit. Akik szintén nagy bevételtől estek el, ők azon szállások tulajdonosai, akik a fesztivál környékén biztosítanak szállást az oda utazóknak. A fesztiválok helyszínén lévő éttermek, boltok, nevezetességek látogatóinak száma is nagy mértékben csökkeni fog, az elmaradt rendezvények következtében.

fesztiválok 2020-ban

A Magyarországon kedvelt fesztiválok a szórakozás, kikapcsolódás mellett lehetőséget nyújtanak kapcsolatokat teremteni új emberekkel, vagy a meglévő barátokat összehozni egy találkozóra. Állandó résztvevőként találkozhatunk, különböző civil egyesületekkel is, mint például a környezet és állatvédő szervezetek. Ebben az évben sajnos ők sem tudják magukat megismertetni új érdeklődőkkel, és bevételt szerezni a rendezvényekből.

Júniusban és júliusban idén le kell mondanunk a hatalmas tömegben való bulizásról, azonban hogy augusztusban meg lesznek-e tartva a kitűzött fesztiválok, az még a jövő kérdése.