A koronavírusnak lehetnek pozitív hatásai is?

0
49

A hónapok óta terjedő vírus, ami világjárvánnyá nőtte ki magát lehet akár az előnyünkre is?

Azt szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó. Illetve, hogy a számos rossz csapás mindig tanítani akar minket valamire. Az emberek nem akarták belátni, hogy mi is zajlik körülöttük. Az esőerdők mérhetetlen nagy pusztítása, az óriási, hetekig tomboló tűzvészek, a tűzbe veszett állatok tetemei nem szolgáltak elég bizonyítékkal, hogy Földünk haldoklik. Ebből most muszáj lesz tanulnunk!

No, de próbáljuk meglátni a jót és előre tekinteni! Ami biztos, hogy Földünk ebben az időszakban a sok éves folyamatos szennyezés, a sokmillió autó által naponta kibocsátott káros anyagok és a gyárkémények pöfékelő füstfelhői után fellélegezhet. A családok együtt lehetnek, minőségi időt tölthetnek el egymás társaságában a rohanó hétköznapok sürgetése nélkül. A kimerültek remélhetőleg pihenhetnek. A háziállatok örülhetnek, otthon vannak a gazdik.

Valami meghal, valami újjáéled, valaminek csak idő kell.

Kishazánkat épp úgy érintette a járvány, mint a legtöbb országot, de abban bíznak, hogy gazdaságunk újult erőre kaphat a nyáron, hacsak a végén is. Jelentős bevételt termel, főleg Budapestnek a külföldről beérkező turisták látogatása, amitől most egy időre elesünk. Így megeshet, hogy átalakulnak a szálláshelyek piacai és az emberek inkább a belföldi utazásokat fogják választani.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint előfordulhat, hogy a hazai szállódák a későbbiekben a haszonélvezői lehetnek a jelenlegi helyzetnek, ámbár ez még nem mostanában következik be. Most még ők is a túlélésért küzdenek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség először belföldi, majd külföldi kampányokat fog indítani. A kampány célja, hogy minél több magyar válassza a belföldi utazás lehetőségét, emellett a szomszédos országokból szeretnék elsőkörben visszacsábítani a turistákat. Továbbá, az MTÜ hét pontos akciótervet készül a kormány elé vinni, mely többek között kitér a forgalomélénkítő kampányra és a vis maior alap felhasználására.

A Szallas.hu nemrég végzett egy felmérést, melynek eredménye reménnyel teli és ígéretes, miszerint nem csökkent számottevően a magyarok keresési kedve. Ezáltal következtethetünk arra, hogy amint lecsengőben lesz a koronavírus, újból beindulnak a foglalások. Az utazni vágyók körében prioritást fognak élvezni a magyar szállodaláncok, mivel biztonságosabbnak érzik majd.

Mindenki abban bízik, hogy a nyarat még meg lehet menteni, és nem kell a négy fal között töltenie a családoknak. Itt főleg a budapesti lakosok vannak hátrányosabb helyzetben, akiknek nincs lehetősége arra, hogy kimenjenek a kertbe.

A kormány folyamatosan ülésezik, szigorításokat, intézkedéseket hoznak annak elérése érdekében, hogy a járvány terjedése lelassuljon, illetve mihamarabb átvészelhessük a jelenlegi helyzetet, és folytathassuk tovább a megszokott életünket.