Maradj otthon!

0
74

A maradj otthon egy virtuális esemény, melyet a Facebookon hoztak létre a szervezők. Indulását hatalmas érdeklődéssel fogadták az emberek, a fesztiválhoz eddig 60 ezren csatlakoztak, de ez a szám napról napra növekszik. Arra ösztönzi az embereket, hogy vegyék komolyan az előírásokat, és ne hagyják el otthonukat csak nagyon indokolt esetben. Óvják idős szeretteiket és segítsenek nekik, hogy ne kelljen emberek közé menniük.

Számos magyar klub, fesztivál és koncerthelyszín buzdítja arra az előadókat, zenészeket és énekeseket, hogy nyilvánuljanak meg közösségi oldalaikon a koronavírus ideje alatt. Énekeljenek, zenéljenek, posztoljanak a megelőző intézkedésekről, hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a hiteles forrásokból való tájékozódás. Mutassák meg, hogy mivel töltik a napjaikat, hogyan viselik ezt az emberpróbáló helyzetet.

A mozgalom Rúzsa Magdi előadásával kezdődött, mely erre az alkalomra készült, ezt követte Ákos, majd Járai Márk bejelentkezése. Ne feledkezzünk meg Tóth Gabiról se, aki rendszerességgel friss énekes tartalmakat posztol. A követői beküldhetnek dalokat, melyek közül Gabi elénekli a leggyakrabban kérteket és megosztja az Instagram oldalán.

Nem csak énekeseink vannak, hanem vloggereink is. Nagyon sok hazai híresség, influencer indított csatornáján napi vlogokat, hogy hogyan telik náluk a karantén párjukkal, gyerekeikkel. Dobó Ági Koronapló című videói a jelenlegi állapotokat mutatja be családja körében. Betekinthetünk, hogy hogyan boldogul gyerkőceivel, mindeközben szuper tippeket és ötleteket is ad a hétköznapok feldobásához.

Sajnos mindezek ellenére még mindig akad olyan, aki a járvány megjelenésének az országban 19. napján is kint kószál kedve szerint, csoportosan, közösségi tereken. Még mindig vannak, akik nem érzik ennek az időszaknak a fontosságát, nem elővigyázatosak, sőt önzőek! Önző módon, embertársaik egészségügyi állapotát figyelmen kívül hagyva élik a megszokott életüket ugyanúgy. Nem véletlen, hogy több ezer ember vesztette el a munkáját vagy kényszerül otthoni munkavégzésre.

Ébredjünk fel! Éljük túl együtt, segítsünk azzal, hogy otthon maradunk!

A kampány keretein belül tisztelgünk és hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak, ápolóknak, orvosoknak. Köszönjük a rendőröknek, katonáknak és tűzoltóknak, hogy ebben a jóval megpróbáltatóbb helyzetben is tudják folytatni rendfenntartó tevékenységüket.