Elkeserítő a helyzet a magyar egészségügyben. Ha valaki a közelmúltban tett látogatást egy állami kórházban, maga is találkozhatott a jelekkel. Végeláthatatlan sorok a várakozóban, feszült, siető orvosok és ápolók, vastag hálaborítékok, valamint egyes szakrendeléseken időpontot kapni akár hónapok kérdése is lehet.

2019-ben egy Európai Uniós kutatás megvizsgálta a magyar egészségügy állapotát, és annak okát. Az eredmény pedig sokrétű. Egy részről, a magyarok többsége fenntarthatatlanul egészségtelen életmódot folytat. Mi több, a magyar lakosság dohányzási szintje, az elhízás és a túlzott mértékű alkoholfogyasztási eredményei az EU-s tagállamok legmagasabbjai közt van. Ez pedig növeli a szív- és érrendszeri panaszok és a rákos megbetegedések kockázatát. Nagy szükség lenne prevenciós tevékenységek elterjesztésére.

Azonban – és ez a másik ok – rendkívül alulfinanszírozott az egészségügy. Ez azt is eredményezi, hogy nincs kapacitás a megelőzésre, tünetmentes betegekkel nem tudnak foglalkozni a dolgozók. Az egy főre jutó egészségügyi ellátásra fordított kiadások Magyarországon a többi uniós tagországhoz képest a sereghajtók között van. Orvosaink és ápolóink többévnyi kemény tanulás után magasabb jövedelemre vágynak, így tömegesen hagyják el az országot, külföldi boldogulás ígéretében. Ez azonban csak tovább nehezíti a magyar kórházak dolgozóinak helyzetét.

Ebben a jelenlegi helyzetben sokan a hálapénz megváltó hatásában reménykednek. Legyünk őszinték, biztonságot és odafigyelést igyekszünk vásárolni a túlhajszolt orvosoktól és ápolóktól. Azonban ez nem csak pénztárcánkat terheli meg, de a körülményeken sem képes változtatni.

Nem meglepő tehát, hogy egyre többen választják a magánrendelőket. Nem csak, hogy bizonyos esetekben pénzügyileg ugyanúgy jön ki az ember, de a nyugodt, professzionális környezet is hívogató. Ahol a dolgozók sokkal megbecsültebben és jobb körülmények között végezhetik a munkájukat, az bizony a kedvükön is meglátszódik.

Sok magánegészségügyi szolgáltatás közül mi most kiemelnénk egyet, a székesfehérvári magánorvosi központot, a Mentaházat. Már első látogatás során kellemes és barátságos légkör várja az idelátogatókat. A domináló zöld szín megnyugtatja a legfeszültebb idegrendszereket is. A modern és jól felszerelt környezet merőben eltér a kórházakban megszokottól.

A szakképzett orvosok mindannyian rendelkeznek kórházi háttérrel és valamennyien elismert szakemberek, így náluk jó kezekben lesz. Sok ember tartja fontosnak a betegségek megelőzését, és ebben tökéletes társra találhatnak a Mentaházban. Számukra is a legfontosabb dolog, az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése, így nem kell „kivárnia”, amíg megjelennek az első tünetek, hanem folyamatos kivizsgálásokkal megelőzheti azokat.

Ezen kívül, ami a Mentaháznál kiemelten fontos, az a páciensek idejének tiszteletben tartása. Felejtse el a hosszú órákig tartó sorban állást! A hét bármely napján bejelentkezhet szakorvosi vizsgálatokra, ezt követően pedig várakozás nélkül sorra kerülhet.

Látogasson el a Mentaház honlapjára, hogy még többet megtudhasson erről az egyedülálló szolgáltatásról!