Miért olyan sikeres a Revolut?

0
162

A Revolut nevet már szinte mindenki ismeri, hiszen rendkívül erős kampányt folytat a vállalkozás hazánkban is.

De mi is a Revolut?

A Revolut egy online bankrendszer, amely annak köszönhetően tudott létrejönni, hogy 2019 szeptemberében életbe lépett a PSD2, új európai fizetési és ügyfél-azonosítási rendszer, amely lehetővé teszi a nyílt bankolást. A Revolut tehát online banki szolgáltatásokat nyújt, amely során az ügyfélnek nincs szüksége fizikailag a bankban tartózkodnia, néhány kattintással el tudja intézni banki ügyeit. Nem kell sorban állni, ha szeretnénk számlát nyitni, fejlett azonosítási rendszerének köszönhetően csupán pár perc, és mi is rendelkezhetünk Revolut számlával. Ehhez annyit kell tennünk, hogy letöltjük a Revolut alkalmazását, és válaszolunk a feltett kérdésekre. Néhány nap alatt ellenőriz minket a rendszer és máris részesülhetünk a Revolut előnyeiből.

Nem a Revolut az egyetlen, aki hazánkban is jelen van az open banking szférában, de a Revolut bizonyult a legsikeresebb online banki szolgáltatónak.

De miben rejlik a Revolut sikere?

A Revolut sikerét annak köszönheti, hogy jól felépített marketing kampányt folytat, átgondolt üzenetet közvetít a potenciális ügyfelek felé, azt használja ki, hogy ma már nem luxus az utazás. Egy átlagember évente többször is külföldre utazik, ahol azonban problémát jelentenek az eltérő pénznemek okozta átváltási árfolyamveszteségek. A Revolut ígérete szerint a lehető legkedvezőbb átváltást biztosítja a legtöbb devizára.

Emellett a Revolut alkalmazását a felhasználók igényei szerint alakította, könnyen áttekinthető, modern, és segítségével egyszerűen nyomon követhetjük kiadásainkat.

Ha rendelkezünk Revolut bankszámlával, akkor díjmentesen utalhatunk 150 pénznemben külföldre, csupán akkor számít fel 0,5%-os díjat, ha 1 850 000Ft felett utalunk a hónapban. Ingyenes pénzfelvételt 75 000 Ft-ig biztosít, afelett pedig 2%-ot von le az alkalmazás a költségek fedezése érdekében. A Revolut – a legtöbb banki szolgáltatóhoz hasonlóan – biztosításkötési lehetőségeket is kínál, már akár £ 1,00 összegtől megtehetjük ezt.

Ha esetleg elveszne a bankkártyánk, akkor nincs más dolgunk, mint a Revolut alkalmazásában belépnünk a fiókunkba és letiltanunk a használatát, de ugyanilyen egyszerűen fel is oldhatjuk, így nem kell aggódnunk, ha később mégis megtaláljuk. Ha azonban valóban elhagytuk, akkor könnyedén igényelhetünk új kártyát szintén az alkalmazáson belül.

Lehetőség van helyalapú szolgáltatás igénybevételére is, amely abban lehet segítségünkre, hogy ha nem ott kerül használatra a kártya, ahol tartózkodunk, akkor értesít minket az alkalmazás, és automatikusan megakadályozza a tranzakciót.

A Revolut gondol a modern kor igényeire is, így kriptodeviza átváltására is alkalmas. Az alkalmazáson belül 5 féle kriptodeviza választható, amelyek árfolyamát valós idejű kriptodeviza-grafikonokon szemlélteti a rendszer. Akár árértesítőt is beállíthatunk arra az esetre, ha egy kriptodeviza árfolyama eléri az általunk meghatározott értéket.

A Revolut számos előnnyel kecsegtet, így nem véletlen, hogy világszerte több mint 8 millió ügyfél rendelkezik számlával az open bankingre építő vállalkozásnál