Ezekre figyelj, ha nyaralást tervezel

0
207

Tudod már, hogy idén hova utazol nyaralni? Rengeteg szebbnél szebb célpont áll rendelkezésünkre, amelyek között nem mindig egyszerű a választás. Most néhány ötlettel jelentkezünk, és sorra vesszük, hogy mire érdemes odafigyelni, ha külföldi nyaralást tervezünk.

Az úti cél kiválasztásakor először gondoljuk végig, hogy milyen jellegű nyaralásra vágyunk. Szeretnénk a természetben eltölteni minél több időt, vagy vonz a nagyvárosok által kínált pezsgés? Pihenni és relaxálni szeretnénk a nyaralásunk alatt vagy inkább aktív kikapcsolódásra vágyunk? Ha ezekre a kérdésekre már tudjuk a választ, akkor a következő lépés a nyaralással töltött időszak és a büdzsé megtervezése.

Ha ezen is túl vagyunk, akkor már körvonalazódik, hogy milyen nyaralásra vágyunk. Íme néhány tipp a kategóriákhoz:

Nyüzsgő városok: Barcelona (Spanyolország), Split (Horvátország), Liszabon (Portugália), Budva (Montenegró), Bari (Olaszország), Nizza (Franciaország), Tel Aviv (Izrael), Los Angeles (USA), Dubaj (Egyesült Arab Emírségek).
Csendes pihenésre alkalmas helyek: Perast (Montenegró), Preveza (Görögország), Skiathos (Görögország), Costa Brava (Spanyolország), Opatija (Horvátország), Liepāja (Lettország), Skagen (Dánia), Dhërmi (Albánia), Bali (Indonézia).

Ha kiválasztottuk az úti célt, akkor érdemes előre megvásárolnunk a repülőjegyet, hiszen ha várunk szinte az utazás időpontjáig, akkor sokkal borsosabb áron juthatunk hozzá a szabadságot jelentő bilétához. A repülőjegy megvásárlásához javasoljuk a www.skyscanner.com oldal használatát, hiszen a program kilistázza az összes légitársaságot, így rálátást kaphatunk a lehetőségekre, választhatunk fapados vagy nívósabb társaságot is az úti célunk megközelítéséhez. Emellett, ha esetleg nem tudunk dönteni, hogy hova is utazzunk, a Sykscanner segítségével szűrhetünk csupán dátumra az úti cél kitöltése nélkül, a program pedig kilistázza az összes járatot az adott dátumon ár tekintetében növekvő sorrendben. Így akár az ár is eldöntheti, hogy hol töltjük a nyári kikapcsolódást.

A repülőjegy foglalásakor mindenképp fordíts figyelmet a poggyász kiválasztására. A legtöbb légitársaság standard jegyébe csupán egy kisméretű kézpoggyász tartozik, ám ha hosszabb útra indulsz, ez aligha lesz elegendő. Érdemes még a repjegy megvásárlásakor hozzáadnod egy nagyobb bőröndöt a csomaghoz, hiszen később már ezt is csak jelentős összegek kifizetésével teheted meg.

A szállás foglalásakor szintén javasoljuk az ár összehasonlító oldalak használatát, mint a www.trivago.hu, de a www.booking.com is hasonló elven működik. Ha otthonos apartmanra vágyunk, akkor ajánlott a www.airbnb.com használata, ahol civil személyek kínálják kiadásra nyaralójuk, otthonukat, vagy akár egy szobájukat. Az Airbnb-n luxus villáktól kezdve, minimalista berendezéssel rendelkező garzon is megtalálható, így érdemes ezen az oldalon is szétnézni mielőtt lefoglaljuk a szállásunkat.

Ha már megvásároltuk a repülőjegyet és a szállást is lefoglaltuk, akkor egy kicsit hátra dőlhetünk. Az utazás közeledtével azonban ne feledjük el megnézni, hogy milyen pénznem használható az adott országban, és gyűjtsük össze azt is, hogy milyen nevezetességeket szeretnénk megnézni, mert nem biztos, hogy erre lesz lehetőségünk, ha már elutaztunk. És ne felejtsük el az utasbiztosítást sem!

Bízunk benne, hogy tippjeink hozzásegítettek, hogy egy pihentető és élvezetes nyaralást tudhass magadénak. Kellemes feltöltődést kívánunk!