Málta – amilyen kicsi, olyan kellemes hely

0
150

Szeretném bemutatni az egyik legemlékezetesebb nyaralásomat nektek. Itt ismerkedtem meg sok külföldi barátommal, akikkel még mai is tartom a kapcsolatot. A kis állam Olaszországtól délre található a Földközi-tengeren. Multikulturális közeg, ami a környező országok nemzeteiből áll össze.

Málta gyönyörű tengerpartjain szinte egész évben lehet fürödni a folyamatos napsütés miatt. A leghíresebbek a Golden bay, Blue Lagoon, St. Peter’s pool és a személyes kedvencem a Ghajn Tuffieha Bay, mert bámulatosak a partot körülvevő kis hegyek.

Slieama-ban szálltam meg ott tartózkodásom alatt, ami a legfejlettebb városa Máltának. Az egész település tele van modern épületekkel és felhőkarcolókkal, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. A fiatalok szeretik ezt a környéket, mivel itt folyamatos a nyüzsgés. Az utcák zsúfolásig vannak különféle boltokkal, éttermekkel és bárokkal.

Mellette található a főváros Valletta, amely olyan gazdag történelmi múlttal és számos műemlékkel rendelkezik, hogy a világörökség részévé is avatták. Érdemes megtekinteni az ott lévő barokk és reneszánsz építésű házakat is, amik egyediek a sziget többi építményéhez képest. A két város között a leggyorsabban komppal lehet közlekedni, ami igazi időutazásnak is érződik. Mert a különbségek miatt az út alatt egy „másik korba” érkezhetünk át.

Paceville az egyik kedvenc negyedem volt Máltán, mivel itt buliztuk át több éjszakát újdonsült barátaimmal. Több mint 10 szórakozóhely van itt, zenéjüket tekintve a latin stílustól kezdve a régi klasszikus remixeken keresztül a mai elektronikus dallamokig. Minden korosztály megtalálja a magának való zenét. Ezen kívül a bárokból és kisebb kocsmákból sincs hiány, ahol jobbnál jobb koktélokat és szeszes italokat lehet fogyasztani.

Máltát angol nyelv tanulására is tudom ajánlani, mivel az országon belül mindenki folyékonyan beszéli a nyelvet. Több nemzetközi iskola is üzemel a szigeten, melyek kortól függetlenül várják a diákokat. A lakosok pedig barátságosak és segítőkészek az ottani turistákkal és külföldi diákokkal.

Máltán a tömegközlekedés kész rémálom, mivel az ottani buszok nem állnak meg minden megállóban, ezért integetni kell a buszosnak, hogy jelezd a felszállási szándékodat, ha nem teszed, 20-30 percet várhatsz a következőre. Amíg várakozol megcsodálhatod a tömérdek kaktuszt, amit a sziget minden részén meg lehet találni.

Máltán sok emberrel megismerkedtem, akikkel a mai naping is tartom a kapcsolatot, és már azt is megterveztük, hogy mikor találkozzunk újra együtt a kicsi, de annál csodálatosabb szigeten.