Az UVC fertőtlenítő technológia

0
224

A COVID-19 világjárvány kitörését követően 2020-ban az egész világon, így Magyarországon is kiemelkedően fontossá vált a megfelelő fertőtlenítés és a személyes higiéniás szabályok betartása. Az olyan hatósági ajánlások, előírások betartásával azonban, mint a gyakori kézmosás, fertőtlenítés és szellőztetés, a maszkhasználat és a védőtávolság betartása, nem minden ember érzi magát kielégítően biztonságban.

Amennyiben Ön is aktívabban kíván tenni saját, családja, vagy vendégei, ügyfelei egészségének megőrzéséért, érdemes lehet elgondolkodnia egy UV-C technológiájú fertőtlenítő berendezés beszerzésén. Nagyon profi készülékek vannak például itt: https://uvc-fertotlenito.hu/

A technológia megértésének érdekében ismerkedjünk meg röviden az UV sugárzás fajtáival!

A Nap UV sugárzásának, melyet gyakran neveznek ultraibolya vagy ibolyántúli sugárzásnak is, három fő formája van. Az UV-A sugárzás felelős a bőr égéséért, illetve bőrrák kialakulását is okozhatja. Az UV-B barnít, kulcsfontosságú élettani szerepe pedig, hogy segíti a szervezetünket a D-vitamin előállításában. Végül, de nem utolsó sorban az UV-C sugárzás, amely erősen sterilizáló, germicid hatással bír, így például kórházakban is sikerrel alkalmazzák fertőtlenítésre.

Az UV-C technológiával működő fertőtlenítő készülékek a sugárzás e hatását használják ki. Bizonyított tény, hogy az UV-C képes semlegesíteni a SARS – koronavírust, így a jelenleg terjedő SARS-CoV-2 ellen is hatásos lehet. A módszer nagy előnye, hogy a hagyományos, kémiai vegyületekkel történő fertőtlenítési megoldásokkal ellentétben, a kórokozók nem válnak rezisztenssé ellene, illetve, hogy a folyamat során nem termelődnek toxikus melléktermékek.

Amennyiben a technológia felkeltette az érdeklődését, számos különböző kivitelű készülék közül válogathat, a felhasználás tervezett helyétől függően. A berendezések megvásárlása során mindenképpen tartsa szem előtt, hogy nem megfelelő használat esetén, az UV-C sugárzás káros lehet a bőrre és a szemre, így üzembe helyezés előtt ajánlott gondosan elolvasni a felhasználói kézikönyvet!

A kétfunkciós fertőtlenítő berendezés segítségével nem csak a levegő, hanem különböző felületek is megtisztíthatók a kórokozóktól. A légfertőtlenítés a keringetési funkciónak köszönhetően a készülék belsejében történik meg, anélkül, hogy az UV-C fény kiszabadulna, így emberek jelenlétében is biztonságosan alkalmazható. Felületek közvetlen fertőtlenítése esetén azonban, a lámpa burkolatát fel kell nyitni, hogy a fényt a megtisztítandó területre irányíthassuk, így ebben az esetben senki sem tartózkodhat a fénysugár tartományában. A berendezés kiválóan alkalmas szállodák, éttermek, orvosi rendelők, szépségszalonok vagy irodák fertőtlenítésére. Gyermekbarát verziója iskolai, óvodai vagy otthoni használatra ajánlott. A cég multifunkciós LED panelje általános világításra, illetve felület fertőtlenítésre is egyaránt alkalmas. Mozgásérzékelővel felszerelt, így személyek jelenlétének észlelése esetén az UV-C modul automatikusan kikapcsol. Irodák, éttermek, szállodák terének fertőtlenítésére ajánlott használni, akár a mennyezetbe illeszthető vagy függő kivitelben is elérhető.

Bármelyik terméket is válassza, segítségével hatékonyabban tehet saját és a környezetében lévők egészségének megőrzéséért egyaránt. A LED Fényforrás Kft. jelenleg ingyenes kiszállítást vállal az ország bármely pontjára, illetve mennyiségi kedvezményeket is biztosít.