Karanténos foglalatosságok

0
49

A koronavírus helyzet adta kényszerű bezártság és unalom sok mindenre ráveheti az embert. Ki szeret unatkozni? Senki.

Persze vannak, akik az átlagos elfoglaltságokkal ütik el az idejüket, mint a takarítás, olvasás, tévézés, illetve, akinek van kertes háza biztosan tudja, hogy ott mindig van tennivaló.  

Azonban vannak jóval kreatívabb, szórakoztatóbb otthoni programok is. Cikkünkben összegyűjtöttük nektek ezeket, hátha inspirálóan hatnak.

Előbb-utóbb mindenkit utolér a sütési, főként kenyérsütési láz. Azt már nyilvánvalóan megtanulták az emberek a vírus ideje alatt, hogy néha az élesztő és a liszt többet ér számukra, mint a maszk vagy a gumikesztyű. Hihetetlen nagy hiánycikk mindkettő, és szinte vadászni kell rájuk. Lassan ott tartunk, hogy licitálni is. No, de mégis mit kezdünk ennyi élesztővel, liszttel? Hát annyi kenyeret sütünk, hogy az már egy pékségben is soknak számítana. Viccet félretéve, most aztán a konyha szerelmeseinek bőven van ideje kísérletezni, újdonságokat kipróbálni.

Újonnan létrehozott tévéműsorokat (Maradj otthon, Maradj haza magadnak) is kreált a vírus, melyekben azt mutatják be, hogy a hírességek hogyan töltik napjaikat, így egy személyesebb, bensőségesebb képet kaphatunk róluk.

Hirtelen újult erőre kapott és még nagyobb népszerűségre tett szert a TikTok zenés-táncolós applikáció, melynek lényege roppant egyszerű. Az emberek videóra veszik, ahogy egy zenei szöveget eltátognak és „táncolnak” közben.

A Youtube-ot elárasztották a különböző karanténos vlogok, melyek szintén a mindennapokat mutatják be, gyerkőccel vagy anélkül. Népszerűnek mondható Dobó Ági Koronapló című vlogsorozata, illetve Tücsi Karanténban vlogja. Ezek mellett a megszokottnál több edzős tartalmú videókat tesznek közzé: Kővári Ramóna, Rubin Rella és a Schobert házaspár mellett számos hazai híresség, influencer, sportoló mutatja meg edzős praktikáit a négy fal között.

Rengeteg híresség szórakoztatja, mind magát, mind pedig követőit a sokrétű videóival. Kiss Ádám humorista, Liptai Claudia, Kasza Tibi és még sokan mások egyedi, vicces tartalmakkal látnak el minket a közösségi platformjaikon.

Készítettek egy kutatást a Google keresésekről, melynek az volt a célja, hogy rálássanak az emberek keresési szokásainak megváltozására a vírus ideje alatt, továbbá, hogy mik a legnépszerűbb tevékenységek, amelyeket szívesen csinálnak. A különféle kreatív foglalkozások online kurzusai, tutorial videói meglehetősen felkapottak lettek, ilyen például a kötés, horgolás, mandala kifestő, felnőtt színező.

Lehetőségünk van még olyan kurzusokat, tanfolyamokat elvégezni online, melyeket normál esetben csak személyes jelenlét fejében lehetne teljesíteni.