Autómosók

0
257

Autómosás során érdemes odafigyelni, hogy milyen autómosót választunk, és milyen alapanyagokkal dolgozik az autómosó. Mielőtt autómosóba visszük járművünket, érdemes megérdeklődni, hogy milyen alapanyagokkal és berendezésekkel dolgozik a műhely, és milyen annak színvonala, hogy biztos ne érje kár az autónkat.

Ha autónk nagyon szennyezett, érdemes az előmosási funkciót választani, hogy a járműre tapadt szennyeződések ne tegyenek kárt annak festésében és fényezésében.  Az sem mindegy, hogy kefét vagy textilt választunk-e autónk mosására. A használati utasításokat mindenképp érdemes betartani, vagy ha nem vagyunk velük tisztában, érdemes kikérni a személyzet véleményét. Ha lehetséges, érdemes mosás előtt behajtani a visszapillantó tükröket és az antennát lecsavarni, hogy véletlenül se sérüljenek meg mosás közben. Mosás után érdemes letörölni a tisztítószer maradványait a szélvédőről, ha esetleg vizes lesz, megakadályozhatja a kilátást az ottmaradt tisztítószer.

Az sem mindegy, hogy milyen sorrendben végezzük el az autómosás különböző fázisait, főleg ha a kézi mosást választjuk. Először érdemes magasnyomású slaggal vagy vízsugárral lemosni a járműről a szennyeződéseket, hogy minél kevesebb maradjon a samponos tisztítás fázisára. A samponozást érdemes pH semleges samponnal végezni, hogy a felület ne maródjon meg, illetve ne váljon mattá.

Ezeket még inkább elkerülhetjük, ha mikroszálas szivacsot választunk a felület megtisztításához. Az autómosó kefe használata kézi mosás során nem ajánlott, mert erősen károsíthatja az autó fényezését. A sampont egy ideig hagyhatjuk állni a felületen, hogy fellazítsa a rá ragadt szennyeződéseket, addig további részeit megtisztíthatjuk a járműnek, de fontos, hogy az egyes részekhez külön szivacsokat használjunk.A megtisztítás után alaposan öblítsük le a sampont, és ha minél szebb végeredményt szeretnénk, töröljük szárazra a felületet mikroszálas törlőkendővel. Az autó felületét érdemes mosás után waxolni, ezzel is óvva annak fényezését.

Azonban nem csak a személygépkocsik, hanem a tömegközlekedési járművek is különös odafigyelést igényelnek mosásuk során. Ennek szakértője az Acis Wash Kft., akik autómosók mellett tömegközlekedési járművek mosására készülő termékekre specializálódtak. Kiváló minőségű járműmosó berendezéseket kínálnak ügyfeleiknek, több, mint 20 éves tapasztalattal.